9.000.002 fietsers in Beijing!! - Reisverslag uit Beijing, China van Martine, Rienke van Aalst, Wiersma - WaarBenJij.nu 9.000.002 fietsers in Beijing!! - Reisverslag uit Beijing, China van Martine, Rienke van Aalst, Wiersma - WaarBenJij.nu

9.000.002 fietsers in Beijing!!

Door: Rienke en Martine

Blijf op de hoogte en volg Martine, Rienke

26 September 2006 | China, Beijing

Nihao!!

Wij zijn in China!! Vanuit Ulaan Baatar hebben we de allerlaatste etappe van onze treinreis afgelegd. Het wennen aan de Chinese gewoonten begon al in onze coupee; onze beschaafde medereizigers waren kampioenen in het smakken, roggelen, slurpen, boeren en neusophalen. Daar kunnen wij nog heeeeel veel van leren!! We kregen in de trein een hele hoop aandacht, elke keer kwam er weer een andere spleetoog om de hoek kijken naar deze blanke reuzinnen. Stoicijns blijven lezen hielp niet want ze trokken alles in hun nieuwsgierigheid direct uit onze handen. Met wel vijf Chinezen tegelijk stortten ze zich op onze Viva, de atlas (op z'n kop) en ook de Nederlandse boeken vielen in de smaak!

Ook hier duurde het wachten bij de grens heel lang, dit keer niet door vervelende beambten, maar omdat het hele treinonderstel verwisseld moest worden, want het spoor heeft hier een andere maat. Ineens hingen we 6 meter boven de grond terwijl onder ons mannetjes hun leven op het spel zetten om ons China binnen te loodsen!!
Ons ontbijt (noedelsoep.. lang leve de integratie;)) werd verstoord doordat we in de verte ineens DE muur op zagen doemen!! Heel indrukwekkend hoe dit bouwwerk door het ruige landschap heen kronkelt. Ontzettend steil, soms alleen brokstukken maar ook goed gerestaureerde delen op de bergkammen.

De laatste 35 km reden we door de buitenwijken van Beijing, waar overal ontzettend hard gebouwd wordt. Het is overduidelijk dat de stad helemaal in de ban van de Olympische Spelen is en hier word je overal op straat aan herinnerd. Beijing is heel overzichtelijk, verzorgd en lang niet zo volgestouwd als we verwacht hadden. Overal zie je luxe, imposante gebouwen en moderne winkelcentra waar we in Europa van dromen, omgeven door goed onderhouden bloemperken en prachtige parken. 's Avonds knallen de kleurrijke neonreclames je tegemoet en is er overal leven op straat. De sfeer is relatief gemoedelijk alhoewel de mensen duidelijk gedreven zijn om hard te werken.

Zodra we uit trein bevrijd waren stonden we te springen om te kijken of de fietsen de reis overleefd hadden. We zijn direct aan het sleutelen gegaan en in no-time hadden we onze trouwe tweewielers weer tot leven gebracht! We crossen de hele dag met een glimlach over mega brede fietspaden door deze enorme stad. Op bijna iedere hoek van de straat zijn bewaakte fietsenstallingen, waar bij gebrek aan ruimte de bakfietsen tot 2 meter hoog worden opgestapeld, je zou de onderste maar zijn...

Overal staan fietsstoplichten maar er is niemand die zich daar wat van aantrekt, dus staan er mannetjes gewapend met vlaggetje en fluitje wanhopig te gebaren, maar helaas voor deze verkeersregelaars zoekt iedereen zijn eigen weg in de verkeerschaos... Gelukkig zijn wij aan het verkeer in Lombok gewend dus voelen we ons al helemaal thuis in dit fiets paradijs! We sjezen over speciale fietsfly-overs en door nauwe steegjes vol met eettentjes waar we ons te goed doen aan de meest bijzondere specialiteiten; schorpioenenspiesjes (ze leven nog), sprinkhanen, kakkerlakken, varkensballen, kippenmagen, geglazuurde tomaten, gebakken zeewier, zeepaardjes, slangetjes en allerlei ondefinieerbaar materiaal waar we met argwaan langs lopen. Sommige dingen zien er echter veel onschuldiger uit dan dat ze blijken te zijn; de noedels die naar asperges smaakten bleken koeienmagen te zijn...Slik!

Te fiets hebben we al een groot deel van de stad gezien; het Tianamen plein, de verboden stad, diverse markten en parken. Maar we kijken er naar uit om over twee dagen Beijing vaarwel te zwaaien en de rest van het land te verkennen om eindelijk die kilometers op ons tellertje te zetten.

China, we komen eraan!!!

Ps: We zijn inmiddels ook mobiel bereikbaar hier. Ons Chinese nummer is: +86 (0) 13552550461.

Geniet van jullie nazomer, wij denken aan jullie!

Kus,

Rienke en Martine

• 26 September 2006 - 06:37

Reinet:

Heerlijk zo 's ochtends vroeg op mijn werk jullie verhalen lezen, vooral alle culinaire uitspattingen... Heel veel plezier en weinig lekke banden toegewenst!! -x- Reinet

• 26 September 2006 - 06:37

Rivkah:

Meiden! Wat een geweldige verhalen! Ik wil ook:-)! En fijn om te weten dat jullie er een voedzaam dieet op na houden. Er moet natuurlijk wel goed gegeten worden met al dat gefiets!
    Veel plezier!! xxx

• 26 September 2006 - 06:51

Es:

Hai Chinese ladies
    Klinkt geweldig en lees weer vol plezier jullie belevenissen! Alleen dat eten...BAH...het ontbijt gaat deze ochtend niet meer lukken ;) Have fun!!!
    xxxx

• 26 September 2006 - 07:13

Femke:

Geen foto´s?! En ik verheugde me nog wel zo op foto's van het eten, de Chinezen en de verboden stad.... Maar ach, de verhalen alleen zijn ook al geweldig!

• 26 September 2006 - 07:20

Marit:

Tjonge, dus Katie Melua had het toch goed... nooit gedacht dat Peking echt zo op fietsers was ingericht.
    Geniet van de komende barre tochten! Nu gaat het echt beginnen. FIETZE!

• 26 September 2006 - 07:29

Eef:

Hey meiden!
    Echt altijd leuk om jullie verhalen te lezen!! Mijn jaloezie groeit met het verhaal! :-) Ben benieuwd naar het eind aantal kilometers! Dikke kus!! Eveline

• 26 September 2006 - 07:33

Marije:

Wat heerlijkl culinair verantwoord hmmmm, als ik dat zo lees ben ik toch wel blij met onze hutspot ;). Meiden wat een super verhaal weer! geniet er van en heel veel plezier op de fiets!x van schapie

• 26 September 2006 - 08:27

Marrigje:

Ha dames!
    Wat een leuke verhalen weer, ik zie het al helemaal voor me hoe jullie op de fiets die enorme stad doorkruisen :) Heel veel plezier nog!
    Dikke zoen! Marg

• 26 September 2006 - 10:01

Willemijn:

hoe smaken die kakkerlakken eigenlijk? lekker knapperig? (in Fuerteventura waren er katten ingehuurd om de kakkerlakken op te peuzelen...)

• 26 September 2006 - 10:16

Floris:

Nog niet gevallen rienke;)

Klinkt allemaal erg goed, behalve enkele culinaire hoogstandjes.
    Ooowja......ik ga stagelopen!!! Mocht ook wel eens.

veel plezier daar.

Kus Floris

• 26 September 2006 - 10:30

Fleur:

Ik word echt helemaal enthousiast hier van jullie verhalen..ik wil ook!!!bah eerst weer studeren..heel veel plezier in china! pas goed op elkaar. xx

• 26 September 2006 - 14:48

Sabine:

Super gaaf al die verhalen. Net terug van vakantie heb ik heel wat te lezen!! :-) Klinkt goed, veel plezier met jullie eerste kilometers! Kus

• 27 September 2006 - 18:49

Simo:

He Dames! M'n 1ste berichtje heeft even geduurd, maar 2 weken vakantie en week leren verder wordt dit m'n eerste! Zo te zien vermaken jullie je prima! Mooie foto's! Rienke ben je al gevallen?! Ik denk trouwens dat ik toch maar bij de Triatlonvereniging ga. Alleen voor het hardlopen. Ben benieuwd wanneer jullie de volgende computer tegenkomen! Have fun! Kus

• 27 September 2006 - 18:51

Simo:

Ow! Lees net het berichtje van Floris... goed he van die stage! 't Heeft even geduurt, maar ik denk dat het nu echt gaat gebeuren!

• 28 September 2006 - 06:39

Jill:

Ik zeg het niet vaak, maar deze stukjes vind ik gewoon leuk om te lezen. Mooie foto';s ook, kortom: jullie zijn daar en jill is hier en het is niet eerlijk ;-) hier in nederland is het ook leuk!!! x

• 28 September 2006 - 09:00

Maaike:

ge-wel-dig om jullie verhaal te lezen! veel plezier met fietsen, geniet ervan! ik kijk uit naar jullie volgende mail! X

• 28 September 2006 - 09:11

Simone:

Wow, dit klinkt echt te leuk allemaal! En sommige foto's zijn echt te grappig! Hier in Lombok alles goed, weet alleen niet hoe het komt, maar sinds een maand is het met het verkeer een stuk rustiger! ;)

Genietse meiden, dikke kus

• 28 September 2006 - 18:36

Margriet:

Zo dappere meisjes, en wij maar proeteren in holland in ons dagelijkse leven!Jullie avontuur maakt ons ook verlangend< maak er samen iets moois van!We zullen de foto"s bekijken, gr Margriet

• 29 September 2006 - 18:14

Jannette:

Hoi Rienke en Martine,

heel leuk om jullie op de voet te volgen, wat een belevenissen al tot nu toe en nog niet eens op de helft!!!! vooral Mongolie moet indruk gemaakt hebben
    hou jullie haaks en veel (fiets)plezier

groetjes uit een nazomers holland

• 29 September 2006 - 20:07

Kim:

Wat super te wauw te gek onwijs ruig sjiek vet man!
    Impressed!
    Houd jullie oogjes,oortjes en vooral neusjes open en snuif zoveel mogelijk ervaringen op om nooit meer te vergeten!

• 02 Oktober 2006 - 16:38

Stella:

ooo wat een heerlijk iets om te lezen van wat je daar allemaal kan eten!!
    Moet er even niet aan denken dat ik het op mijn bordje zou krijgen, Luitjes nog heel veel mooie momenten en ik geniet dan wel op afstand met jullie mee en houd het zelf maar hier bij het gewone hollandse voer!

• 04 Oktober 2006 - 08:31

Ramon Van Loon:

Hoi Martine,
    Wat een verschrikkelijk mooie foto`s zeg en wat een supergaaf idee om door Azie te gaan fietsen!! Heeeeeeeeeeel veel plezier daar met zijn 2-en en ik zal jullie website zeker in de gaten gaan houden...

• 05 Oktober 2006 - 22:00

Git:

lieve meiden.ikgeniet met volle teugen van jullie foto's en verhalen! ga zo door met mij mee te laten reizen. ben trouwens super trots op je, rienke en heb aan paar patienten dit adres doorgegeven. liefs

Verslag uit: China, Beijing

We gaan fietsen!!!!!

Aantal fietsers in Beijing: 9.000.002
Aantal lekke banden: 3
Aantal keer van de weg gereden: 1
Anderen van de weg gereden: 5
Aantal keer van de fiets gevallen: 5
Aantal Mongolen geteld: 2....:)
Aantal keer hutspot gegeten: 0
Aantal sneeuwpoppen gebouwd: 1
Aantal kippen doodgereden: 1
Aantal keer echte chocola gegeten sinds Rusland: 3
Aantal kilo's afgevallen: 0

Tsja, we heben het maar druk met al ons getel, lang leve de statistieken!

Wat de resultaten van Rusland betreft:

Aantal lachende Russen: 6
Aantal fietsers geteld: 38
Aantal soorten vodka geproefd: 8
Aantal soorten chocola getest: 14

Resultaten Mongolie:

Aantal fietsers geteld: 14
Aantal keer gekokhalsd: 9 keer p.p.
Aantal keer gepoept: R: 21 keer
M: 0 keer

Resultaten China:

Aantal fietsers geteld: ontelbaar
Aantal maden op een gemiddelde wc: idem
Aantal afgevroren tenen: 0
Aantal bijna afgevroren tenen: 20
Aantal Tai Chi moves correct uitgevoerd: 0

Resultaten Vietnam:

Aantal fietsende winkels geteld: 3.000.000
Aantal kippen doodgereden: 1 (i.m.)
Aantal keer afgezet: 49

Aantal tempels gezien: 101
Percentage vriendelijke Cambodjanen: 100%

Resultaten Thailand:

Aantal foto's van de koning gezien: 10.000
Aantal taxi's in Bangkok: 9.000.000 (1/inwoner)
Aantal wilde olifanten gezien: 3
Aantal keer niet lekker gegeten: 0
Aantal keer gedoken: 2
Aantal winkels leeggekocht: 13

Veel liefs,

Rienke en Martine

15 Augustus 2007

Op de fiets naar 't werk...

18 Maart 2007

Mengalaba!!!

20 Februari 2007

Beijing-Bangkok By Bike: 6033km!!!

01 Februari 2007

Driving physios

13 Januari 2007

Sua s' dei!!!
Martine, Rienke

We gaan fietsen!!!!! Een half jaar lang gaan wij te fiets Azie onveilig maken.. Alhoewel, om te beginnen spelen we een beetje vals en nemen we de trein van Moskou, via Ulan Batur(Mongolie)naar Beijing. Daar stappen wij op onze fietsjes richting Bangkok!! Ajb niet vragen hoeveel kilometer dat is...;) Al fietsend hopen wij een hele hoop avonturen te beleven die wij hier op de site met jullie kunnen delen zoals: Aantal fietsers in Beijing: 9.000.002 Aantal lekke banden: 3 Aantal keer van de weg gereden: 1 Anderen van de weg gereden: 5 Aantal keer van de fiets gevallen: 5 Aantal Mongolen geteld: 2....:) Aantal keer hutspot gegeten: 0 Aantal keer hond/kakkerlak gegeten: 0 Aantal keer verdwaald: 0 Aantal keer overwogen om naar huis te gaan: 0 Aantal kilometers afgelegd: 6033 Aantal sneeuwpoppen gebouwd: 1 Aantal kippen doodgereden: 1 Aantal keer echte chocola gegeten sinds Rusland: 3 Aantal kilo's afgevallen: 0 Tsja, we heben het maar druk met al ons getel, lang leve de statistieken! Wat de resultaten van Rusland betreft: Aantal lachende Russen: 6 Aantal fietsers geteld: 38 Aantal soorten vodka geproefd: 8 Aantal soorten chocola getest: 14 Resultaten Mongolie: Aantal fietsers geteld: 14 Aantal keer gekokhalsd: 9 keer p.p. Aantal keer gepoept: R: 21 keer M: 0 keer Resultaten China: Aantal fietsers geteld: ontelbaar Aantal maden op een gemiddelde wc: idem Aantal afgevroren tenen: 0 Aantal bijna afgevroren tenen: 20 Aantal Tai Chi moves correct uitgevoerd: 0 Aantal hoogtemeters afgelegd: was best leuk geweest als we een metertje hadden gehad die ons dat kon vertellen... Resultaten Vietnam: Aantal fietsende winkels geteld: 3.000.000 Aantal kippen doodgereden: 1 (i.m.) Aantal keer afgezet: 49 Aantal fruitshakes verorberd in de hangmat: 37 Aantal zandkorrels die nog steeds in onze fietstassen zitten: 512.000.000 Aantal ongelukken gezien: 59 Resultaten Cambodja: Aantal kindertjes blij gemaakt: 213 Aantal landmijnen geraakt: 0 Aantal kilometers asfalt gezien: 47 Aantal keer gekotst: 6 Aantal tempels gezien: 101 Percentage vriendelijke Cambodjanen: 100% Resultaten Thailand: Aantal foto's van de koning gezien: 10.000 Aantal taxi's in Bangkok: 9.000.000 (1/inwoner) Aantal wilde olifanten gezien: 3 Aantal keer niet lekker gegeten: 0 Aantal keer gedoken: 2 Aantal winkels leeggekocht: 13 Veel liefs, Rienke en Martine

Actief sinds 12 Aug. 2006